DEL FIORE, ANTONELLA
DEL FIORE, ANTONELLA
Dipartimento Sostenibilità dei Sistemi Produttivi e Territoriali (SSPT)
Alternative exploitation of Cynara spp. biodiversity in a bioeconomy context
2020-01-01 Tolaini, V.; De Rossi, P.; Del Fiore, A.; Mancini, L.; Stamigna, C.; Cuna, D.; Crino, P.
Bacterial community and proteome analysis of fresh-cut lettuce as affected by packaging
2016-01-01 Bevivino, A.; Donini, M.; Dalmastri, C.; Daroda, L.; Perrotta, G.; Bianco, L.; Capodicasa, C.; Lecce, F.; Del Fiore, A.; De Rossi, P.; Di Carli, M.
Buckwheat achenes antioxidant profile modulates Aspergillus flavus growth and aflatoxin production
2014-01-01 Tolaini, V.; Procacci, S.; Del Fiore, A.; De Rossi, P.; Antonini, A.; Nobili, C.
Designing a novel tomato ideotype for future cultivation in space manned missions
2023-01-01 Pagliarello, R.; Bennici, E.; Cemmi, A.; Di Sarcina, I.; Spelt, C.; Nardi, L.; Del Fiore, A.; De Rossi, P.; Paolini, F.; Koes, R.; Quattrocchio, F.; Benvenuto, E.; Massa, S.
Genomic characterization of phenylalanine ammonia lyase gene in buckwheat
2016-01-01 Brunori, A.; Presenti, O.; Antonini, A.; Del Fiore, A.; Procacci, S.; Nobili, C.; De Rossi, P.; Cantale, C.; Vitali, F.; Galeffi, P.
I progetti ENEA per la sostenibilità e sovranità agroalimentare
2023-01-01 Bevivino, A.; Zoani, C.; Giuliano, G.; Crinò, Paola; Russo, C.; Pizzichini, D.; Sangiorgio, P.; Benvenuto, E.; Desiderio, A.; Giorgi, D.; Correnti, A.; Calmanti, S.; Dell'Aquila, A.; Ponti, L.; Del fiore, A.
Identification of beneficial microbial consortia and bioactive compounds with potential as plant biostimulants for a sustainable agriculture
2021-01-01 Tabacchioni, S.; Passato, S.; Ambrosino, P.; Huang, L.; Caldara, M.; Cantale, C.; Hett, J.; Del Fiore, A.; Fiore, A.; Schluter, A.; Sczyrba, A.; Maestri, E.; Marmiroli, N.; Neuhoff, D.; Nesme, J.; Sorensen, S. J.; Aprea, G.; Nobili, C.; Presenti, O.; Giovannetti, G.; Giovannetti, C.; Pihlanto, A.; Brunori, A.; Bevivino, A.
Minor crops exploitation to promote sustainability and healthy food production
2014-01-01 Vitali, F.; Procacci, S.; Presenti, O.; Nobili, C.; De Rossi, P.; Del Fiore, A.; Brunori, A.
Omics approaches on fresh-cut lettuce reveal global molecular responses to sodium hypochlorite and peracetic acid treatment
2018-01-01 Perrotta, G.; Paganin, P.; Lopez, L.; Di Carli, M.; De Rossi, P.; Del Fiore, A.; Dalmastri, C.; Capodicasa, C.; Bianco, L.; Daddiego, L.
Sistemi innovativi per il monitoraggio della qualità dei prodotti nella filiera ortofrutticola
2017-09-01 Fabbri, Fabio; Falconieri, Mauro; Canese, Stefano; Tolaini, V.; Del Fiore, Antonella; De Rossi, Patrizia; Di Lorenzo, Paolo; Quercia, Luigi; Sighicelli, Maria; Palumbo, Domenico; Nobili, Chiara
Synergistic Action of Mild Heat and Essential Oil Treatments on Culturability and Viability of Escherichia coli ATCC 25922 Tested In Vitro and in Fruit Juice
2022-01-01 Di Gregorio, L.; Tchuenchieu, A.; Poscente, V.; Arioli, S.; Del Fiore, A.; Costanzo, M.; Giorgi, D.; Lucretti, S.; Bevivino, A.
The Best Approach for Early Detection of Fungi in Tomato Sauce
2020-01-01 Palumbo, D.; Quercia, L.; Del Fiore, A.; De rossi, P.; Bevivino, A.
Titolo | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|
Alternative exploitation of Cynara spp. biodiversity in a bioeconomy context | 1-gen-2020 | Tolaini, V.; De Rossi, P.; Del Fiore, A.; Mancini, L.; Stamigna, C.; Cuna, D.; Crino, P. | |
Bacterial community and proteome analysis of fresh-cut lettuce as affected by packaging | 1-gen-2016 | Bevivino, A.; Donini, M.; Dalmastri, C.; Daroda, L.; Perrotta, G.; Bianco, L.; Capodicasa, C.; Lecce, F.; Del Fiore, A.; De Rossi, P.; Di Carli, M. | |
Buckwheat achenes antioxidant profile modulates Aspergillus flavus growth and aflatoxin production | 1-gen-2014 | Tolaini, V.; Procacci, S.; Del Fiore, A.; De Rossi, P.; Antonini, A.; Nobili, C. | |
Designing a novel tomato ideotype for future cultivation in space manned missions | 1-gen-2023 | Pagliarello, R.; Bennici, E.; Cemmi, A.; Di Sarcina, I.; Spelt, C.; Nardi, L.; Del Fiore, A.; De Rossi, P.; Paolini, F.; Koes, R.; Quattrocchio, F.; Benvenuto, E.; Massa, S. | |
Genomic characterization of phenylalanine ammonia lyase gene in buckwheat | 1-gen-2016 | Brunori, A.; Presenti, O.; Antonini, A.; Del Fiore, A.; Procacci, S.; Nobili, C.; De Rossi, P.; Cantale, C.; Vitali, F.; Galeffi, P. | |
I progetti ENEA per la sostenibilità e sovranità agroalimentare | 1-gen-2023 | Bevivino, A.; Zoani, C.; Giuliano, G.; Crinò, Paola; Russo, C.; Pizzichini, D.; Sangiorgio, P.; Benvenuto, E.; Desiderio, A.; Giorgi, D.; Correnti, A.; Calmanti, S.; Dell'Aquila, A.; Ponti, L.; Del fiore, A. | |
Identification of beneficial microbial consortia and bioactive compounds with potential as plant biostimulants for a sustainable agriculture | 1-gen-2021 | Tabacchioni, S.; Passato, S.; Ambrosino, P.; Huang, L.; Caldara, M.; Cantale, C.; Hett, J.; Del Fiore, A.; Fiore, A.; Schluter, A.; Sczyrba, A.; Maestri, E.; Marmiroli, N.; Neuhoff, D.; Nesme, J.; Sorensen, S. J.; Aprea, G.; Nobili, C.; Presenti, O.; Giovannetti, G.; Giovannetti, C.; Pihlanto, A.; Brunori, A.; Bevivino, A. | |
Minor crops exploitation to promote sustainability and healthy food production | 1-gen-2014 | Vitali, F.; Procacci, S.; Presenti, O.; Nobili, C.; De Rossi, P.; Del Fiore, A.; Brunori, A. | |
Omics approaches on fresh-cut lettuce reveal global molecular responses to sodium hypochlorite and peracetic acid treatment | 1-gen-2018 | Perrotta, G.; Paganin, P.; Lopez, L.; Di Carli, M.; De Rossi, P.; Del Fiore, A.; Dalmastri, C.; Capodicasa, C.; Bianco, L.; Daddiego, L. | |
Sistemi innovativi per il monitoraggio della qualità dei prodotti nella filiera ortofrutticola | 1-set-2017 | Fabbri, Fabio; Falconieri, Mauro; Canese, Stefano; Tolaini, V.; Del Fiore, Antonella; De Rossi, Patrizia; Di Lorenzo, Paolo; Quercia, Luigi; Sighicelli, Maria; Palumbo, Domenico; Nobili, Chiara | |
Synergistic Action of Mild Heat and Essential Oil Treatments on Culturability and Viability of Escherichia coli ATCC 25922 Tested In Vitro and in Fruit Juice | 1-gen-2022 | Di Gregorio, L.; Tchuenchieu, A.; Poscente, V.; Arioli, S.; Del Fiore, A.; Costanzo, M.; Giorgi, D.; Lucretti, S.; Bevivino, A. | |
The Best Approach for Early Detection of Fungi in Tomato Sauce | 1-gen-2020 | Palumbo, D.; Quercia, L.; Del Fiore, A.; De rossi, P.; Bevivino, A. |