TRUPO, MARIO
TRUPO, MARIO
Dipartimento Sostenibilità dei Sistemi Produttivi e Territoriali (SSPT)
Antifungal activity of leaf extracts of laurel, sweet orange, and olive, obtained using the supercritical carbon dioxide technique
2007-01-01 De Corato, U.; Trupo, M.; Leone, G. P.; Di Sanzo, G.; Zingarelli, G.; Adami, Michele
Arundo donax refining to second generation bioethanol and furfural
2020-01-01 De Bari, I.; Liuzzi, F.; Ambrico, A.; Trupo, M.
Bioethanol and biomethane potential production of thirteen pluri-annual herbaceous species
2019-01-01 Trupo, M.; Ambrico, A.; Albergo, R.
Biological control of the postharvest diseases of citrus fruits using lyophilized antagonistic yeasts
2007-01-01 DE CORATO, Ugo; Trupo, Mario; Carboni, MARIA ANTONIETTA; Palazzo, Salvatore; Albergo, Roberto; Nobili, Sergio
Conservazione di frutta fresca deperibile durante il trasporto in container refrigerati mediante metodologie innovative
2009-01-01 DE CORATO, U; Trupo, M; Carboni, Ma
Crude lipopeptides from culture of Bacillus subtilis strain ET-1 against Podosphaera xanthii on Cucumis melo
2023-01-01 Trupo, M.; Magarelli, R. A.; Martino, M.; Larocca, V.; Giorgianni, A.; Ambrico, A.
Designing a Waste-Based Culture Medium for the Production of Plant Growth Promoting Microorganisms Based on Cladodes Juice from Opuntia ficus-indica Pruning
2022-01-01 Magarelli, R. A.; Trupo, M.; Ambrico, A.; Larocca, V.; Martino, M.; Palazzo, S.; Balducchi, R.; Joutsjoki, V.; Pihlanto, A.; Bevivino, A.
Effectiveness of dunaliella salina extracts against bacillus subtilis and bacterial plant pathogens
2020-01-01 Ambrico, A.; Trupo, M.; Magarelli, R.; Balducchi, R.; Ferraro, A.; Hristoforou, E.; Marino, T.; Musmarra, D.; Casella, P.; Molino, A.
Efficacy of cell free supernatant from Bacillus subtilis ET-1, an Iturin A producer strain, on biocontrol of green and gray mold
2017-01-01 Ambrico, A.; Trupo, M.
Essential oil of Calamintha nepeta (L.) Savi subsp. nepeta is a potential control agent for some postharvest fruit diseases
2020-01-01 Ambrico, A.; Trupo, M.; Martino, M.; Sharma, N.
Estrazione di sostanze ad azione antifungina da foglie di arancio dolce (Citrus Sinensis Osbeck), olivo (Olea Europaea Sativa L.) ed alloro (Laurus Nobilis L.) con la tecnica dell'anidride carbonica supercritica
2005-01-01 Adami, Michele; DE SANTIS, A.; Ferri, D.; Piccinelli, E.; Albergo, R.; DE CORATO, U.; DI SANZO, G.; Leone, G. P.; Maccioni, O.; Palazzo, S.; Trupo, M.; Zingarelli, G.
Evaluation of Methods of Production on Industrial Scale of Antagonistic Yeasts for Postharvest Biological Control of Fruit Diseases
2006-01-01 DI BONITO, Rita; DE CORATO, Ugo; Albergo, Roberto; Trupo, Mario; Palazzo, Salvatore; Nobili, Sergio
Impiego di antagonisti microbici nella lotta contro i marciumi della frutta in post-raccolta nell'ambito del progetto ORTOFRULOG
2015-12-01 Canese, Stefano; De Bari, I.; Liuzzi, Federico; Albergo, Roberto; Logroio, T.; Palazzo, Salvatore; Balducchi, Roberto; Trupo, Mario; Ambrico, Alfredo
Influence of Phenotypic Dissociation in Bacillus subtilis Strain ET-1 on Iturin A Production
2019-01-01 Ambrico, A.; Trupo, M.; Magarelli, R. A.; Paci, Federico
Messa a punto di processi di produzione su scala pre-industriale di lieviti antagonisti per la lotta biologica in post-raccolta
2006-01-01 DE CORATO, Ugo; Albergo, Roberto; Trupo, Mario; Palazzo, Salvatore; Nobili, Sergio
Monitoring of microbiological parameters during the shelf-life of bagged baby-leaf lettuce and rocket
2010-01-01 DI BONITO, Rita; D’Alessio, Alessia; Trupo, Mario; DE CORATO, Ugo
Monitoring of Microbiological Quality of Ready-to-eat Baby Leaf Salads During the Storage
2008-01-01 D’Alessio, Alessia; Trupo, Mario; DI BONITO, Rita; DE CORATO, Ugo
Monitoring of plant pathogenic fungi on ready-to-eat salads in Italy
2009-01-01 De Corato, U.; Trupo, M.
Produzione di bioetanolo da biomasse provenienti da siti di fitodepurazione nell'ambito del progetto FITOPROBIO
2013-05-01 Trupo, Mario; Palazzo, Salvatore; Maccioni, Oliviero; Balducchi, Roberto; Ambrico, Alfredo; Albergo, Roberto
Produzione integrata di bioetanolo di seconda generazione da una coltura agraria a basso consumo idrico, il sorgo zuccherino: "Il progetto MULTISORGO"
2013-06-01 Trupo, Mario; Palazzo, Salvatore; Maccioni, Oliviero; Di Natale, Giuseppe; Ambrico, Alfredo; Albergo, Roberto; Piscioneri, Ilario; Balducchi, Roberto